header image
 
 

De schrijfster

Angela MachielAngela Machiel-Guépin

Angela Machiel-Guépin (1957) is onderwijzeres en Master Pedagogiek. Zij geeft les aan Vrije School de IJssel in Zutphen en is gastdocent aan de Waldorf Lerarenopleiding in Nairobi (Kenia).

Het afgelopen schooljaar nam ze vrij om in Zuid-Afrika in een arme school te gaan helpen. Op een dag liep er een meisje over het schoolterrein met een prachtig geïllustreerd kinderboek. Het ging over Nelson Mandela. Angela vroeg of ze het aan het einde van de dag mocht lenen, en dat vond het meisje (Rhetabile heette ze) goed. Toen ze het boek uit had dacht Angela: Nederlandse kinderen en jeugdigen zouden ook een boek over Mandela moeten kunnen lezen.

Terug in Nederland nam ze ‘de pen’ ter hand …

“Voor mijn klas had ik wel korte verhalen, gedichten en een paar keer een toneelstuk (voor groep 8) geschreven. Maar een boek, dat was een heel nieuwe ervaring. Tijdens het schrijven was ik zo in beslag genomen, dat ik – volgens mijn man – vaak helemaal van de wereld was! Ik hoop dat jullie net zo geboeid zullen zijn door Mandela als ik en dat jullie het boek met plezier zullen lezen.”

Angela houdt zelf ook van lezen. Ze speelt viool/altviool in verschillende orkesten en ensembles. Ze is getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen.